Borongós hétfő havazással, havas esővel

Felhős, borult idő széllel, csapadékkal, amely néhol havazás is lehet. 

2023. március 6., 06:37

Szerző:

Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, de főként a délnyugati, déli megyékben szakadozottabb lehet a felhőzet.

Északon elszórtan fordulhat elő eső, északkeleten havas eső, a hegyekben havazás, délen viszont a délutáni óráktól többfelé számíthatunk esőre, záporra

– írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9, az ország déli negyedén 10, 13 fok között valószínű. Késő estére -3 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.

Kedden ismét a felhőké lesz a főszerep, és többfelé kell számítani esőre, néhol havas esőre – írja az Időkép. Északkeleten és északnyugaton élénk, erős lehet a légmozgás. 6 és 13 fok közötti maximumokra van kilátás, a legmagasabb értékeket délnyugaton mérhetjük.

(Kiemelt képünk illusztráció. Érdekes fényjáték a nagy sötét felhők között napnyugta előtt a budai hegyek fölött 2020. március 13-án. MTVA/Bizományosi: Róka László)

2024. július 21., 11:32

A MOHU betétdíjas csomagolásait visszaváltó automatákkal kapcsolatban elég eltérő tapasztalatokkal gazdagodhattunk az elmúlt hetekben. Volt olyan bolt, ahol nem működött, megint máshol pedig flottul ment minden. A 24.hu arra kérte a munkatársait, számoljanak be a személyes tapasztalataikról.