Borkai épp teniszezett, mikor nyilvánosságra kerültek a felvételek az orgiáról

A felvételen szereplő nőket is megviselték a történtek.

2021. május 19., 11:40

Szerző:

Folytatta a Borkai-ügyet feltáró cikksorozatát a hvg.hu. A harmadik részből kiderül, hogy Borkai Zsolt győri polgármester éppen teniszezett, amikor rengeteg nem fogadott hívás érkezett a telefonjára Kubatov Gábortól, illetve Molnár Ágnestől, a Fidesz regionális igazgatójától 2019 októberében.

Borkai a teniszezés után visszahívta a fideszes pártigazgatót. Kubatov Gábor a megjelenés előtt tudta, hogy nyilvánosságra kerülnek a hajón készült szexuális tartalmú felvételek. Azt nem tudom, hogy ő ezt honnan tudta, illetve nem is kérdeztem. Nagyon rövid szóbeli üzenet volt ez tőle, azt még hozzátette, hogy a tartalma a nők, a szexbotrány, a korrupció és a drog lesz, mely be is igazolódott – idézi a cikk Borkai rendőrségen tett vallomását.

„Az életem gyakorlatilag tönkrement, fogalmam sincs, hogyan mentem meg a családomat és az ügyvédi karrieremet, gyakorlatilag tönkrement ember vagyok” – mondta a rendőröknek Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, a hajós orgia másik résztvevője. Hasonlóan érzett a társaság többi tagja is, míg a vendéglős Ervin azért borult ki, mert a médiában szembesült azzal, hogy bár ő nem is szexelt a hajón, a felvételeken mindannyian rajta voltak. „Én ezt követően össze is szólalkoztam Rákosfalvyval, mivel ő hozta nyakunkba a bajt, hiszen itt ő és Borkai volt a célpont, de minket is belekevertek” – mondta a nyomozóknak.

A felvételen szereplő nőket is megviselték a történtek, egyikük, Gabi, amikor meglátta a felvételeket, több percig magához sem tért a vallomása szerint; két napig a szavakat is összecserélte, nem tudott összefüggően beszélni, a stressz miatt sokat fogyott, nem bírta lenyelni az ételt. Konzervatív édesanyja pedig nem is értette, hogy történhetett ilyen - írta a 24.hu.

A rendőrök két szálon indítottak nyomozást az ügyben, egyrészt Rákosfalvy feljelentése nyomán zsarolás miatt, másrészt pedig a képeket nyilvánosságra hozó Ördög ügyvédje nevű blog miatt, amelynek készítője vagy készítői különleges személyes adatokkal élt(ek) vissza.

 

(Kiemelt kép: Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. Fotó: MTI | Krizsán Csaba)

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.