Második világháborús bombát találtak Budapesten

A honvédségi tűzszerészek már dolgoznak a hatástalanításán.

2022. július 26., 12:11

Szerző:

Frissítés, 12.38: Hatástalanították a fővárosban talált második világháborús amerikai légibombát - tájékoztatta az MTI-t kedden délben a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

Eltávolították a 120 kilogrammos bomba orr- és fenékgyújtó szerkezetét, és feloldották a munkálatok idejére lezárt területet - közölte Gajdos Milán.

A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítés céljából.

Korábban írtuk: Második világháborús légibombát találtak a csepeli szabadkikötőnél, a Szikratávíró utcában, a környéket lezárták - tájékoztatta az MTI-t kedden késő délelőtt a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

A bomba hatástalanítását a helyszínen megkezdték, a munkálatok idejére a környéket 300 méteres sugarú körben kiürítették és lezárták - közölte Gajdos Milán.

Elmondta: a 120 kilogrammos bomba élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel rendelkezik, így elszállítása előtt hatástalanítani kell.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Masanobu Nakatsukasa / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.