Második világháborús bombát találtak Budapesten

A honvédségi tűzszerészek már dolgoznak a hatástalanításán.

2022. július 26., 12:11

Szerző:

Frissítés, 12.38: Hatástalanították a fővárosban talált második világháborús amerikai légibombát - tájékoztatta az MTI-t kedden délben a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

Eltávolították a 120 kilogrammos bomba orr- és fenékgyújtó szerkezetét, és feloldották a munkálatok idejére lezárt területet - közölte Gajdos Milán.

A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítés céljából.

Korábban írtuk: Második világháborús légibombát találtak a csepeli szabadkikötőnél, a Szikratávíró utcában, a környéket lezárták - tájékoztatta az MTI-t kedden késő délelőtt a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

A bomba hatástalanítását a helyszínen megkezdték, a munkálatok idejére a környéket 300 méteres sugarú körben kiürítették és lezárták - közölte Gajdos Milán.

Elmondta: a 120 kilogrammos bomba élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel rendelkezik, így elszállítása előtt hatástalanítani kell.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Masanobu Nakatsukasa / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.