Bíróságra viszi a lefújt XII. kerületi önkormányzati választás ügyét a Kutyapárt

A múlt héten megszavazott választási törvény módosítása alapján elmarad a Hegyvidéki időközi helyhatósági választás, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szerint ez ütközik az alaptörvénnyel. 

2023. május 31., 14:25

Szerző:

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt szerint a már kitűzött választás elkaszálása sérti a jogbiztonságot és alkotmányellenes is, ezért bíróságon fogják megtámadni az elmaradó XII. kerületi időközi választást – írják közleményükben.

A kerület 11. választókörzetének önkormányzati képviselője, Vágó István meghalt, az ő helyére írták ki július 16-ra a hegyvidéki időközi választást, amely a múlt héten aláírt választási törvény módosítása értelmében elmarad, és a Demokratikus Koalíció jelölhetné ki az új képviselőt a 2019-es kompenzációs listáról, amint az mi is megírtuk.

Az MKKP szerint az egyéni választókerületben nincs megválasztva kompenzációs listás jelölt, aki időközi választás nélkül automatikusan képviselő lenne. A listán pedig egy DK-s maradt, aki nem volt 2019 óta képviselő a kerületben, Nádasi Tibor. Szerintük ő 

„évek óta a Fidesztől kapja a fizetését, gondolom mindenki el tudja képzelni, milyen komoly ellenzéki munka várható tőle” 

– kommentálta Kovács Gergely, az MKKP pártelnök, hegyvidéki önkormányzati képviselő.  

(Kiemelt képünkön: Kovács Gergely. Fotó: Merész Márton.)

 

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.