Beleállt a Facebookba, a Google-be és a Sparba Dúró Dóra

A koronavírus alatt is csak gazdagodtak – fejtette ki közleményében az országgyűlési képviselő.

2022. január 15., 15:28

Szerző:

Gyakorlatilag nincs olyan állami ágazat, ahol ne lenne brutális létszámhiány, és ez nagyban befolyásolja mindenki életminőségét. A kormány egyszerűen nem becsüli meg az állami dolgozókat, megalázóan alacsony bérekért várnak el gyakran emberfeletti munkát – írja közleményében a a Mi Hazánk elnökhelyettese.

„A Mi Hazánk szerint meg kellene adóztatni azokat a multinacionális óriáscégeket, akik a koronavírus ideje alatt is csak gazdagodtak. Csak a Spar növekménye meghaladta a 60 milliárd forintot, percenként 127 millió forintot kaszál a Google és 60 milliót a Facebook, így nekik is ki kellene venniük a részüket a közterhekből. És akkor jutna bőven a béremelésekre is, hogy ne a magyarok nyomorogjanak a saját hazájukban”

– fejtette ki közleményében Dúró Dóra, független országgyűlési képviselő.

(Kiemelt kép: Dúró Dóra elnökhelyettes és férje, Novák Előd alelnök érkezik a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusára az ásotthalmi sportcsarnokba 2019. július 13-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.