Segítség helyett kilakoltatás: nem nyilatkozik a bébi polgármester a négygyermekes család ügyében

Egy nagycsalád nehéz anyagi helyzetbe került a hitele miatt, ezért elárverezték a házukat a fejük felül. Béb polgármestere vette meg, harminc napot adott a kiköltözésre, de az ingatlant azóta sem használja senki, a területet kezdi visszafoglalni a természet.

2023. október 6., 09:59

Szerző:

Benőtte a gaz, és több mint egy év elteltével pusztul az a helyi védelemre javasolt oromfalas ház, amire Béb első embere csapott le egyedüli licitálóként egy árverésen – írta meg a Telex. A bébi polgármester kiköltözési haladékot sem adott az ott lakó négygyerekes családnak, akik eredetileg egy svájcifrank-alapú hitel miatt kerültek nehéz anyagi helyzetbe.

Brunner Imre polgármestert nem könnyű elérni, a sajtó képviselői keresték az önkormányzatnál a településvezető fogadóóráján, de nem volt ott, végül telefonon sikerült elérni, azonban nem hajlandó nyilatkozni. 

A család hiába kérte az árverezés után a polgármestert, hogy segítsen rajtuk: szívesen visszabérelnék az otthonukat. Kérték azt is, hogy legalább kapjanak egy kis időt, ne kelljen négy gyerekkel egy élet munkáját pár hét alatt elhagyni, de a faluvezető egyik javaslatot sem fogadta el.

Az árveréstől számítva mindössze a törvényben garantált harminc napja volt a bajba került négygyerekes családnak, hogy kiürítse az otthonát.

A ház korábbi gazdája, Lugosi György szerint azóta sem nyúltak a házhoz, még az egyik ablak is úgy maradt nyitva, ahogy ők úgy hagyták, és a redőnyök is ugyanúgy állnak a kiköltöztetésük óta.

A polgármester ellen nyomozás is indult hivatali visszaélés gyanúja miatt, de a rendőrség megszüntette a nyomozást, mert a polgármester nem követett el bűncselekményt.

A Telex is megkérdezte péntek reggel a polgármestertől, hogy miért volt fontos és sietős gyorsan kirakatni onnan a nehéz sorsú, eredetileg svájcifrank-alapú devizahitel miatt bajba került családot, ha azóta gaz nőtte be a házat, de egyelőre nem érkezett válasz.

(Kiemelt képünk illusztráció / Pixabay)