Órákra leáll az egyik nagy bank, a netbank sem lesz elérhető

Az egyik hazai bank órákra leállítja szolgáltatásainak egy részét, márciusban több alkalommal is.

2024. március 1., 18:46

Szerző:

A K&H Bank a szolgáltatások javítása érdekében előre tervezett fejlesztéseket, karbantartásokat végez egész évben, minden csütörtök este tíz óra és péntek hajnali két óra között. Az ezzel járó szolgáltatáskiesés a jelenlegi szabályozás értelmében bankszünnapnak minősül. Azaz – olvasható a K&H Bank honlapján, valamennyi elektronikus azonosítású banki szolgáltatásában és az azokon elérhető pénzügyi-, kiegészítő pénzügyi, valamint befektetési szolgáltatásában átmeneti szünetelést, lassulást tapasztalhatnak az ügyfelek.

A K&H Bank közlése szerint március 2-án 23 órától másnap hajnali 3 óráig, valamint március 4-én 0 órától hajnali 4 óráig tervezett karbantartás miatt átmeneti szünet, lassulás léphet fel a K&H e-bank, K&H mobilbank, K&H e-portfólió, K&H e-posta, K&H Electra szolgáltatásainkban és az azokon elérhető pénzügyi-, kiegészítő pénzügyi-, befektetési szolgáltatásaiban, valamint a kh.hu weboldalon és aloldalain. Mint írják, az ezzel járó szolgáltatáskiesés a jelenlegi szabályozás értelmében üzemszünetnek minősül.

2024. március 3-án 2 és 5 óra között tervezett karbantartás miatt átmeneti szünetelést, lassulást tapasztalhatunk a bankkártyával/hitelkártyával történő internetes vásárlásokhoz kapcsolódó internetes biztonsági kód (3D Secure) szolgáltatásban. 

2024. március 9-én 6 és 22 óra között tervezett rendszerkarbantartás miatt a K&H e-bank és a K&H mobilbank befektetési modulja, valamint a K&H e-portfólió szolgáltatásunk nem lesz elérhető. Az ezzel járó szolgáltatáskiesés is bankszünnapnak minősül.

Figyelmeztetést adott ki a K&H: csalók keresik fel az ügyfeleiket

Ahogy már szinte minden más pénzintézet esetében, adathalászok támadnak a K&H Bank nevében is. A csalók által kiküldött e-mail úgy néz ki, mintha valóban a pénzintézettől érkezett volna. 

Hiába figyelmes valaki, és ellenőrzi le az e-mail feladóját: abban a mezőben a kh.hu domainvégződés szerepel, ami valóban a K&H Bank hivatalos weboldala. A levél egy linket tartalmaz, amelyre kattintva egy adathalász oldal segítségével próbálják meg a mobilbank belépéshez/aktiváláshoz tartozó adatokat megszerezni az ügyfelektől.

Több mint másfél napos leállás lesz a Telekomnál is

A Telekom a weboldalán osztotta meg a hírt, miszerint 2024. március 14-én 18 órától várhatóan 2024. március 16-án 8 óráig a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu és az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesz elérhető. Kiderült azonban, hogy Mobil- és otthoni (vezetékes) szolgáltatásaik a karbantartás ideje alatt is működni fognak. Mint írják, emiatt március 14-én csütörtökön üzleteink is a nyitvatartási időnél hamarabb, 18 órakor bezárnak.

(Kiemelt kép: Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.