Bajnai Gordon arra emlékeztetett: „a gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak”

2018. április 7., 22:15

Szerző:

„A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak” – idézte Facebook-oldalán szombat este Bajnai Gordon Edmund Burke ír származású írót, politikai gondolkodót, akit a modern brit konzervatív politika egyik megteremtőjeként is emlegetnek.

A volt miniszterelnök szerint vasárnap minden szavazat, minden körzet számítani fog, ezért arra buzdít mindenkit, hogy menjen el szavazni.

„Egyéniben hallgass az eszedre, listán pedig a szívedre” – tette hozzá, de a poszthoz linkelte a V18, a Közös Ország Mozgalom és Márki-Zay Péter által közösen ajánlott, a legesélyesebb egyéni jelölteket megnevező lista oldalát is, hogy aki tájékozódni akar, onnan tegye.

Megírtuk: Bajnai már nem először közvetít finom üzeneteket a választási kampányban, a korábbi posztja szerint ugyanakkor a Fideszre és a Jobbikra sem javasolja a voksolást.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.