Eltörték mindkét szárnyát és fiókáival együtt egy zsákban kidobták a fülesbaglyot, kínok között találtak rájuk

2020. május 7., 16:21

Szerző:

Sokkoló videót tettek közzé szerdán a Mályi Madármentők a Facebookjukon, amiben arról számoltak be, hogy

valaki eltörte egy tojó erdei fülesbagoly mindkét szárnyát, és két fiókájával együtt egy zsákban kidobták őket

Megyaszó külterületén. A fiókák is megsérültek, a törött szárnyú anyamadár alatt feküdtek:

Sétálók találták meg őket, és a Mályi Madármentők értük mentek. 

Csütörtökön újabb videót tettek ki, amiben arról számoltak be, hogy az egyik kommentelő felajánlott 100 ezer forint nyomravezetői díjat annak, aki segít megtalálni a tettest, amit a madármentők kipótolnak még 100 ezer forinttal, így összesen 200 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

A rendőrségre is elmennek, és feljelentést tesznek az ügyben. A madarakat a Hortobágyi Madárkórházba viszik. 

Az erdei fülesbagoly egyébként az év madara 2020-ban, nem is véletlenül, hiszen nemcsak szép, de rendkívül hasznos madár, a Magyarországon élő fülesbaglyok több mint 4 millió mezőgazdasági kárt is okozó rágcsálót pusztítottak el a 2019/2020-as telelési időszakban.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.