Egy körlevél szerint engedélyt kell kérniük az egészségügyi dolgozóknak a saját ingatlanuk kiadásához

A körlevélből tudták meg az érintettek.

2021. október 13., 19:10

Szerző: , ,

Egy körlevél szerint azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik aláírták az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, a saját tulajdonú ingatlanjuk bérbe adásához is engedélyt kell kérniük az Országos Kórházi Főigazgatóságtól (OKFŐ). Minderről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írt a Facebookon, a már említett körlevelet is bemutatva.

Az egészségügyi dolgozóknak, akik aláírták az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, a saját tulajdonú ingatlanjuk bérbe adásához is engedélyt kell kérniük az Országos Kórházi Főigazgatóságtól.

Az írást a Debreceni Egyetem klinikai központjának részlegvezetői kapták, figyelmeztetésként. A levélben arra hívják fel a figyelmüket, hogy az új jogviszonyban dolgozóknak más keresőfoglalkozásaikat, díjazásért végzett tevékenységeiket csak az OKFŐ előzetes engedélyével végezhetik. A mostani közlés szerint a saját tulajdonú ingatlan bérbeadása is ebbe a körbe tartozik

A levelet a Facebookon nyilvánosságra hozó Kunetz Zsombor az ingatlanok bérbe adására vonatkozó részt, így kommentálta: 

 

„Csodálkozunk, hogy nincs elég egészségügyi dolgozó?”

 

(Kiemelt kép: Kunetz Zsombor - Fotó: Pozsonyi Roland)

Romlott a közlekedési morál, idén már többen vesztették életüket vasúti átjárós balesetben, mint tavaly egész évben – hangzott el a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) és a rendőrség közös balatoni balesetmegelőzési kampány-indító sajtótájékoztatóján, egy balatonszemesi vasúti átjáróban szombaton.