Az OEVB elutasította a Ráczné Földi Judit ellen offshore-vádak miatt benyújtott beadványt

A Demokratikus Koalíció szerint a főpolgármesternek és az MSZP társelnökének bocsánatot kellene kérnie.

2021. szeptember 28., 09:15

Szerző:

Az Országos Előválasztási Bizottság kétharmados többséggel elutasította a Ráczné Földi Judit ellen benyújtott offshore-vádakat tartalmazó beadványt – olvasható a Demokratikus Koalíció keddi közleményében. A Tóth Bertalan által írt etikai beadványra a hat párt delegáltjai közül az MSZP és a Párbeszéd képviselői szavaztak igennel.

A DK keddi közleményében azt állítja, a Ráczné Földi Judit által a bizottságnak benyújtott közjegyző által hitelesített dokumentumok bizonyítják, hogy „soha nem volt offshore cég tulajdonosa”. Hozzáteszik: szerintük Karácsony Gergely és Tóth Bertalan bocsánatkéréssel tartozik.

A 168 is beszámolt arról pénteken, hogy a DK székesfehérvári képviselőjelölt-jelöltjéről a Válasz Online írta meg, hogy egy hozzájuk eljuttatott hivatalos dokumentum szerint Ráczné Földi Ildikó offshore-cég tulajdonos. A vádat hazugságnak nevezte a DK-ás politikus. Vasárnap pedig már Karácsony Gergely az előválasztástól való visszalépésre szólította fel a jelöltet, ami miatt Vadai Ágnes dühös Facebook-posztban fejtette ki véleményét az ügyről. Dobrev Klára hétfőn nyilvánosan kiállt székesfehérvári jelöltjük mellett, mondván párttársát „csak próbálják besározni”.

(Kiemelt kép: Ráczné Földi Judit. Forrás: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala)