A Válaszonline szerint lebukott és hazudott a DK elnökségi tagja

A DK perrel fenyegette meg a lapot.

2021. szeptember 24., 17:34

Szerző:

A Válaszonline azt írja, hogy péntek reggel már tudták, mert birtokukban a dokumentum, de a (párt)reakciókra várva nem közölték a céges dokumentumot, ami bizonyítja, hogy a Fejér megye 1. választókerületben induló DK-s jelölt, Ráczné Földi Judit nemcsak képviseli, de tulajdonolja is (de a keltezés alapján a minimum, hogy nyáron tulajdonolta) a Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozást – írja Facebook-oldalán a Válaszonline. 

Délelőtt egy közleményt tett közzé a lap, amiben azt kérte Ráczné Földi Judittól és/vagy a pártjától, tartsák be ígéretüket, és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-t! „Újságírói praxisunk alatt ugyanis még nem találkoztunk olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt! Nem ehhez, hanem a mismásoláshoz meg a hallgatáshoz vagyunk szokva a mindenoldali „bátrak” részéről. Kérjük tehát a DK-t és jelöltjét, tényleg pereljék be lapunkat, hogy élőben végigtudósíthassuk a bíróságról, amint a politikust szembesítik a valósággal!” – írta a Válaszonline.

A DK perrel fenyegette meg a lapot, és ezután a Válaszonline közleményt adott ki. Ez után tette közzé a lap a dokumentumot.

„Mivel a bizonyító irat azóta elkezdett keringeni a sajtóban, közzétesszük. (Ld. alább!) Ebből világos, hogy amit a DK-s jelölt (aki elnökségi tag is a pártban) a Telexnek nyilatkozott, jelesül, hogy semmi köze a megnevezett céghez, sőt nem is biztos, hogy hallott róla, egyszerű hazugság” – írják.

Az ügy politikai tétje azért magas, mert Ráczné Földi Judit 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában. Az ügy teljes hátterét itt olvashatják.

 

 

(Kiemelt kép: Ráczné Földi Judit, Fotó: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.