Az M1-en véletlenül bemondták az ellenzéki öt pontját, pedig eddig nagyon nem akarták

2019. január 7., 14:52

Szerző:

Következetesen állt ellen december óta az állami média annak, hogy bármilyen módon közreadja az ellenzék, valamint a tüntetők ötpontos követeléscsomagját. Csakhogy néhány napja Fekete-Győr András HVG-nek adott interjújában, amikor a Momentum vezetője fejből csak négy pontot tudott felsorolni az öt követelésből.

Azt már a 444 szúrta ki, hogy a „Nem tudta felsorolni az ellenzéki követelések minden pontját a Momentum elnöke” címet viselő anyagban túlzás nélkül bravúrosan oldották meg a feladatot. A 2 perc 11 másodperces bejátszásban végig az öt pontról van szó, de hogy milyen követelésekről van szó, az csak az összeállítás legvégén, 1 perc 50 másodpercnél derül ki, amikor a riporter felolvassa a HVG-s interjúnak azt a részét, amelynek a tanúsága szerint Fekete-Győr András csak négy pontot tudott fejből az egyébként maga a Momentum által összeállított öt közül. 

A HVG újságírója felvilágosította a Momentum elnökét, így az állami médiában is elhangozhatott mind az öt pont. Az idézett rész:

  • „hvg.hu: Tudja fejből az öt pontot?
  • F-Gy. A.: A rabszolgatörvény visszavonása, kevesebb rendőri túlóra, független közmédia, a független bíróságok és… (hosszú csend)
  • hvg.hu: Csatlakozás az Európai Ügyészséghez. Majdnem ment fejből mind az öt. Ezt a Momentum találta ki?”

Ez az öt ellenzéki követelés, amelyet hivatalos személy elleni erőszak árán sem volt hajlandó eddig ismertetni az adófizetők évi 90 milliárd forintos támogatásából működő közmédia.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.