Juhász Előd lába lebénult: Csak járókerettel ment a lépegetés

Juhász Előd megrázó interjút adott a betegségéről.

2024. május 6., 09:33

Szerző:

Juhász Előd a hétvégén lett 86 éves, és ebből az alkalomból interjút adott a Blikk című lapnak. A Zenebutik című műsor legendás műsorvezetője komoly betegségen van túl, derül ki a friss nyilatkozatából.

Juhász Előd ideggyulladást kapott

A hosszú interjúból a betegséggel kapcsolatos legfontosabbakat a következő bekezdés tartalmazza:

„Egy csúnya, »lumbágószerű« ideggyulladás miatt majdnem teljesen lebénult a bal lábam. Kórházban töltöttem jó néhány hetet, ami számomra rettenetes volt, mert csak délelőtt voltak foglalkozások és kezelések, délutántól másnap reggelig viszont semmi. Igaz, kihasználtam az időt és elkezdtem az új könyvemen dolgozni, de akkor is szokatlan volt ez az én aktivitásom mellett.”

És hogy hogyan van most Juhász Előd az operáció után? Erre a válasz a következő:

„Ma már a botot is el tudom hagyni, de először csak járókerettel ment a lépegetés.”

Juhász Előd azt mondja, hogy optimista saját gyógyulásával kapcsolatosan, abban reménykedik, hogy az ősszel újra teniszezhet majd.

Juhász Előd korábban szívproblémákról beszélt

Egy évvel ezelőtt szintén születésnapja alkalmából adott interjút Juhász Előd a Blikknek. Ekkor is az egészségéről volt szó, de ekkor a tévés legenda azt mondta, hogy a szívével vannak problémák. Hozzátette, hogy a következőképpen próbálja megőrizni egészségét:

„soha semmit nem viszek túlzásba, a mértékletesség a titok. Rendszeresen járok teniszezni, és bár nem diétázom, orvosi utasításra odafigyelek arra is, mit és mikor eszem, emiatt késő este már nem falatozom.”

Az interjúban Juhász Előd a saját haláláról is beszélt:

„abszolút tudatában vagyok a koromnak, és annak, hogy bármelyik pillanatban elmehetek. Nem félek tőle, természetes dolognak tartom, hívő emberként pedig el is tudom fogadni. Már mindent elrendeztem magam körül, nincsenek lezáratlan ügyeim, a családommal is minden tisztázva van, úgyhogy, ha eljön a pillanat, nyugodt szívvel távozhatom.”

Juhász Előd műsora egyébként tavaly ért el a 600. adásához a Magyar Katolikus Rádióban, ennek állít emléket az alábbi videó.

Juhász Előd és a könyvek

Juhász Előd említi, hogy egy könyvön dolgozott a betegség miatt keletkezett extra szabadidejében. Ez már a sokadik könyve lesz, már a hatvanas években elkezdett írni. 1962-től a Zeneműkiadó szerkesztő-gyakornoka volt, de a Magyar Radiónak is dolgozott, említi róla ugyanis a Wikipédia. 1963-ban végleges állást kapott a Rádiónál, és már az első évében meginterjúvolhatta a Budapestre érkező Igor Sztavinszkijt. Az első könyve az 1964-ben megjelent, Gershwin című kötet volt, és azóta is folyamatosan publikál. 1990-ben Kaposi Kis Istvánnal együtt jegyezték le Würtzler Arisztid hárfás memoárját, mely a New York Harp Ensemble kamaraegyüttes történetéről is szól. A 2017-ben megjelent könyvében a Kocsis Zoltánnal készített utolsó interjúit tette közzé.

(Kiemelt kép: YouTube/Magyar Katolikus Rádió)