Az Átlátszó nem hagyja, hogy névtelenek maradjanak a köztévé törvénysértő őrei és az ehhez asszisztálók

2019. január 6., 14:22

Szerző:

A Varju Lászlóval szembeni erőszakos fellépés – amiről nemrég került elő egy eddig titokban tartott felvétel – is megerősíti, hogy a köztévé biztonsági őrei jogellenesen léptek fel az országgyűlési képviselőkkel szemben. Az Átlátszó kikéri az akcióban részt vevő őrök és minden érintett nevét. Mint írják: az nem kizárt, hogy büntetlenül lehet erőszakkal kidobálni mentelmi jogot élvező országgyűlési képviselőket közintézményből, de mindezt elkövetni és ezzel kapcsolatban semmit nem tenni szerintük névtelenül nem lehet. Ha nem kapnak érdemi információt, perelnek.

A parlamenti képviselőknek az MTVA épületébe való belépése egyértelműen jogszerű volt az Országgyűlésről szóló törvény szerint, a biztonsági őrök pedig a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményét követték el, illetve súlyosan megsértették a képviselők mentelmi jogait – emlékeztet a portál. Az érintett képviselők kérései alapján a rendőrök jogsértően nem intézkedtek, illetve jogellenesen nem engedték be őket a székházba. A feljelentés alapján a legutóbbi nyilvános információk szerint nem történt semmi.

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.