Az állatvédők munkája is ellehetetlenül a kormányzati döntések miatt

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége nyílt levelet írt a kormánynak, amelyben részletezik miként érinti őket a rezsicsökkentés csökkentése, valamint az szombaton bejelentett módosítás.

2022. július 30., 20:24

Szerző:

„Kérjük, hogy vegyenek végre észre bennünket is a törvényalkotók és ne lehetetlenítsék el az állatvédelem gerincét adó állatvédelmi szervezeteket” – írta az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége Facebookon.

Részletezték, hogy eddig akik támogatták őket, már fogják tudni ezt tovább tenni, mert a saját megélhetésük és egzisztenciájuk forog kockán. A rezsicsökkentés-csökkentés is érinti őket, ugyanis ezt eddig is a szervezet tagjai fizették ki önerőből. A hatósági áras tankolás legutóbbi változtatása is rosszul érinti a munkájukat. Elmondásuk szerint „ez azt jelenti, hogy az állatvédő szervezetek majdnem dupla annyit fognak fizetni az üzemanyagért, mint a magánszemélyek, amikor nyaralni mennek vagy a taxisok, amikor fuvart vállalnak.”

„Nagyon sok ígéretet kaptunk már, de az ígértekből nem lehet kifizetni egy megkínzott állat több százezer forintos állatorvosi számláját, se a villanyszámlát és nem lehet megtankolni az autót”

– hangsúlyozták.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy kóbor kutya megy az úton Nyíregyházán a Bottyán János utcában. MTI Fotó: Balázs Attila)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.