Arcpirító: 2800 forintért árulják a csirkemellet a Lehel piacon

2020. március 18., 08:08

Szerző:

A sertéshús már a járvány előtt is éppen luxuscikké kezdett válni, most azonban, amikor az emberek kilószám hordják haza a hentespult kínálatát – így ki is fosztva azt akár napokra a többi vásárló elől –, úgy néz ki, a csirkemell is átment az arcpirító kategóriába. Legalábbis egy budapesti hentesnél a Lehel piacon, ahogy az a Facebookon terjedő fotókból kiderül - egy ezressel minimum drágább, mint korábban a mellfilé. 

„Csirkemell filé: 2798 Ft

Csontos csirkemell: 2698 Ft

Csirkecomb farrésszel: 1998 Ft

Az arcpirító pofátlanság netovábbja! Tipikus magyar mentalitás.” – írta fotóihoz a hölgy, aki március 17-én, ledden járt a piacon. Javasolja, jó lenne, ha a nyerészkedők ellen is tennének valamit, például vészhelyzetre hivatkozva bevezethetnék a hatósági árszabályozást. És a vásárlási limitet, ha már ehhez nincs meg az embereknek a kellő intelligenciája és 10-20 kilós mennyiségben hordják haza – teszi hozzá.

Frissítés: A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

"A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. a Lehel Csarnok üzemeltetője. Társaságunk nem foglalkozik élelmiszer- és/vagy alapanyag-kereskedelemmel, így a kereskedők árképzésére közvetlen ráhatásunk nincsen. Arról tudunk mindenkit tájékoztatni, hogy mint üzemeltető az elmúlt közel 20 esztendőben bérleti díjemelés nem volt, és üzemeltetési díjemelést is csak az energiahordozók piaci árát, valamint inflációt alapul véve tettünk. 

A tegnapi napon mi magunk is azt tapasztaltuk, hogy egyes kereskedők egyes termékek vonatkozásában magasabb eladási árat határoztak meg, mint az a korábbi napokban, hetekben megszokott volt. Információs csatornáinkon természetesen utánajártunk, mi az oka a magasabb fogyasztói árnak, amelyre a valós háttér és válasz az volt: magasabbak lettek a beszerzési (a vágóhídi) árak. Mivel a Lehel Csarnokban üzemel a hazai húspultok legnagyobbika, szerencsére a vásárlóknak lehetősége van a kereskedők és áruik közötti választásra. 

Mai piaci körsétánkon nem lehetett hasonlóan magas árakat tapasztalni, jelenleg 1.998-2.400 Ft/kg áron lehet csirkemellet vásárolni a Lehel Csarnokban.

Más piacokról kapott információk alapján az ár a fővárosi piacok összehasonlításában egyáltalán nem kiugró, inkább átlagosnak mondható. 

Kérjük kövessék figyelemmel Társaságunk honlapját és Facebook profilját, ahol mindig hiteles és aktuális információkat olvashatnak."