Annyi a sportlétesítmény, hogy külön képzést indítottak a leendő menedzsereknek

2017. október 18., 12:57

Szerző:

Három féléves posztgraduális sportlétesítménymenedzsment-képzést indít februártól a Zsigmond Király Egyetem és a Testnevelési Egyetem. Az erről szóló keretmegállapodást ma délelőtt írta alá a két rektor, Mocsai Lajos és Szatmári Péter.

Az eseményt keretező sajtótájékoztatón jelen volt Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára is, akitől egyebek mellett megtudhattuk: miután a sport 2010-ben stratégiai ágazattá vált és a kormány nagyívű sportlétesítmény-fejlesztésbe kezdett (háromszáz létesítmény épült, illetve újult meg 2011 óta – hívta fel a figyelmet), megnövekedett az igény egy újfajta, speciális szaktudásra. A most induló képzés keretében ezt a tudást szándékozik átadni válogatott szakemberek közreműködésével a két intézmény. 

Mocsai Lajos beszédében megemlítette: ha az új sportlétesítmények megfelelő szervezésben és kihasználtsággal működnek – ami a cél –, akkor a „mozgásgyógyszernek” köszönhetőn öt-hat év alatt akár egy olimpia árát is megspórolhatja az egészségkassza.

A Zsigmond Király Egyetem rektora egyebek mellett kiemelte: az új képzéssel két innovatív intézmény tudása kerül a piacra. Ez a tudás nemcsak a sportban, hanem számos más területen, például a turizmusban is hasznos lehet. 

A képzésre olyanok jelentkezését várják, akik a sporttudományok, a gazdaságtudományok és a műszaki tudományok területén már legalább alapdiplomát szereztek. Az oktatók között lesz mások mellett Simicskó István honvédelmi miniszter, Szabó Tünde államtitkár, Tompa Andor, a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetségének elnöke, Molnár Zoltán, a Budapesti Sportszolgáltató Központ Kft. ügyvezetője, és Császári Attila, az Adidas Budapest Kft. sportmarketing-menedzsere. 

Mint hírül adtuk, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy a Zsigmond Király Egyetem a szervezet tulajdonába került. Az intézmény világi, szekuláris jellege nem változik – tudatták.  

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.