Funkcionális analfabétán jön ki a fiatalok negyede az általános iskolákból

2018. szeptember 23., 20:08

Szerző:

Arra kérik a munkáltatók a kormányt, emeljék vissza 18 évre a tankötelezettség határát a jelenlegi 16-ról, és kössék egységes vizsgához az általános iskola befejezését - számolt be az RTL Klub Híradója. A munkaadói szövetség szerint ugyanis a diákok negyede funkcionális analfabétaként kezdi a középiskolát.

A második negyedévben a munkaerőhiány történelmi rekordra nőtt, ráadásul a dolgozók száma évente évről évre csökken, minden évben 40-50 ezerrel kevesebben állnak munkába, mint ahányan nyugdíjba mennek. Gablini Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke arról beszélt az RTL Klubnak, hogy em szabad engedni a Magyarországon élő gyerekek lemorzsolódását.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.