A volt amerikai nagykövet szeretné, ha Habony Árpád Trump tanácsadója lenne

Sajtóinformációk szerint David Cornstein, az Egyesült Államok korábbi budapesti nagykövete energikusan igyekszik elérni, hogy a magyar miniszterelnök tanácsadója helyet kapjon Donald Trump stábjában is.  

2023. május 8., 17:26

Szerző:

A Telex értesülését egyelőre egyik érintett sem erősítette meg – sem a volt nagykövet, sem Habony Árpád.

Az amerikai Axios hírportálnak azonban több, a Trump-kampányban vezető tanácsadó megerősítette, hogy Cornstein megpróbálja beprotezsálni Habonyt. Egyikük ugyanakkor azt nyilatkozta: „esélytelen hogy felvegyék a kampánycsapatba Habonyt” – írja a Telex.

Annyit még hozzáfűznek, hogy a korábbi amerikai nagykövet információink szerint jó viszonyt ápol az őt kinevező volt elnökkel és Orbán Viktorral is szoros kapcsolatot alakított ki.

Cornstein nem mellesleg jelen volt a múlt heti budapesti CPAC Hungary konferencián és Orbán Viktor személyesen fogadta a Karmelitában.

Az MTI-nek kiadott közlemény szerint a pénteki megbeszélésen „az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jelenéről és jövőjéről volt szó, valamint megvitatták az ukrajnai háború következményeit, a tűzszünet és a békekötés lehetőségeit”.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor és David Cornstein a Karmelita teraszán 2023. május 5-én. Fotó: kormany.hu)

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.