Nagyot kaszál Orbán háttéremberének londoni cége

Habony Árpád, az Orbán-kormány szürke eminenciása az összes magyar érdekeltségét felszámolta.

2022. június 16., 07:50

Szerző:

A titokzatos politikai tanácsadó több mint egymillió fontos vagyon halmozott fel a londoni székhelyű cégében, írja az rtl.hu. Habony Árpád az elmúlt időszakban felszámolta az összes magyarországi érdekeltségét mára már csak a külföldi üzleteire koncentrál. A Danube Business Consulting nevű, Londonban bejegyzett céget Habony korábban Arthur J. Finkelsteinnel közösen alapította, de a kampánystratéga halála miatt ma már ő az egyedüli tulajdonos.

Habony vállalkozásának 2021-es pénzügyi összesítője szerint az elmúlt évben remek évet zárt.

Összességében kijelenthető, hogy a Danube Business Consulting készpénzállománya és tőkéje is évek óta jelentősen nő, tavaly év végére meghaladta az 1,234 millió fontot, ami mostani árfolyamon számolva több mint 567 millió forintnak felel meg

– írják. Habony Árpád évek óta nem vett ki osztalékot a cégből, a legutolsó ilyen eset 2016-ban volt, amikor 100 ezer fontot hívott le. A cégben azóta csak halmozódik a tőke, készpénzben és bankbetétben egyaránt. 2017-ben 227 ezer fontot tüntettek fel a cég pénzügyi jelentésében, 2020-ra ez az összeg 313 ezer fontra nőtt, 2021 végére pedig már 834 ezer fontra gyarapodott.

(Kiemelt kép: Habony Árpád. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)