Államtitkár: a romló gazdaság helyzet miatt a tanárok majd meggondolják a felmondást

A kormány elismerte, Maruzsa Zoltán valóban ezt mondta.

2022. július 6., 09:00

Szerző:

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Kúria két nappal ezelőtti döntését, mely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja – erről Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke beszélt az rtl.hu-nak.

Komjáthy a legutóbbi egyeztetésről is beszámolt a kormány és a szakszervezet között.

Eszerint Maruzsa Zoltán államtitkár hozzáállása cinikus volt, és

„A legutóbbi tárgyaláson az államtitkár úr, Maruzsa Zoltán, azt mondta, hogy hát, most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik föl akarnak mondani. Ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e.”

A csatorna megkereste a kormányt, hogy valóban elhangzott-e ilyesmi, mire azt a választ kapták, hogy igen, Maruzsa tényleg ezt mondta a tárgyaláson, de szerintük ez csak azért volt így, mert a tanárok érveltek a munkaerőpiac jelentős elszívó hatásával, az államtitkár pedig csak jelezte, hogy az a jövőben csökkenni fog.

(Telex)

(Kiemelt kép: Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára expozét tart az egyes köznevelést érintő törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt)