Állami Számvevőszék: A Magyar Kétfarkú Kutya Párt alapítványa nem működik megfelelően

Alapos ellenőrzés alá vonták a Savköpő Menyét Alapítványt.

2021. augusztus 19., 19:09

Szerző:

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) honlapján megjelent írás szerint a kétfarkúak alapítványa nem működik a törvényeknek megfelelően. Azt állítják, hogy a párt szervezete nem gazdálkodott jogszerűen közpénzekkel. Hozzáteszik, hogy a költségvetési támogatásokkal sem tudtak megfelelően elszámolni 2018-19-ben. A telex azt írja, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt még 2018 májusában hozta létre saját pártalapítványát a Savköpő Menyétet. 

Az állami ellenőrző szerv úgy fogalmaz: „az ÁSZ megállapította, hogy a Savköpő Menyét Alapítvány a gazdálkodásának belső szabályait nem alkotta meg, a 2018-2019 közötti időszakban nem rendelkezett a számviteli törvény szerinti számviteli politikával, nem biztosította a közpénzekkel való ellenőrizhető, elszámoltatható és átlátható gazdálkodás feltételeit.”

Az alapítvány egyébként 2018-ban 8,1 millió forint támogatást kapott. Az összeget politikai kultúra fejlesztésére, tudományos és oktatási tevékenységre használhatta fel. 2019-ben már 41, 3 millió forint állami támogatást kaptak. Az ÁSZ arra jutott, hogy a kétfarkúak alapítványának intézkedési tervet kell benyújtaniuk harminc napon belül.

(Kiemelt kép: Savköpő Menyét Facebook-oldal)

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.