Alapjogokért Központ: le a neomarxista genderideológiával!

A szervezet szerint a népszavazással egyértelmű választóvonalat kell húzni a józan ész és a genderideológiát vallók között.

2021. július 21., 12:51

Szerző:

A kormányközeli Alapjogokért Központ a Facebookon reagált Orbán Viktor szerdai Facebook-videójára, amiben bejelentette, hogy a magyar kormány népszavazást kezdeményez a gyermekek védelme érdekében az egyre agresszívabb LMBT-ideológiával szemben.

A Központ posztjában azt írta: mindenkit arra buzdítanak, hogy a voksoláson szavazzon nemmel a genderideológia ellen, mert az mára egész fennálló társadalmi rendünket, illetve az annak alapját képező családot is veszélyezteti. Az Alapjogokért Központ kiemelte: a népszavazás a demokratikus döntéshozatal legmagasabb szintje, amely jó és alkalmas eszköz a neomarxista liberalizmus hívei által Magyarországra gyakorolt nyomás elhárítására.

A Központ Facebook-posztjában azt írta: a migráció körül kialakult nemzetközi vitákhoz hasonlóan a gyermekeink jövőjét érintő kérdésekben sem hagyhatjuk, hogy arról a brüsszeli eurokraták és a nyílt társadalom hálózata döntsön a magyar választók helyett. Kiemelte: a téma körüli politikai vita mára olyan ideológiai harccá terebélyesedett, amely egyértelmű választóvonalat képez a józan ész hívei és a magukat progresszívnek nevező, a legalapvetőbb európai értékeket elhagyó csoportok között.

A genderideológia, mint magyarázzák, mára egész fennálló társadalmi rendünket, illetve az annak alapját képező családot is veszélyezteti, ezért a gyermekeket külön védelem kell megillesse, hogy megfelelő testi, szellemi és erkölcsi gondoskodáshoz való joguk biztosítva legyen. Az Alapjogokért Központ kitért az Orbán-kormány június 15-én elfogadott gyermekvédelmi törvényére is. Azt írták: a jogalkotót az a szándék vezérelte a törvény megalkotásakor, hogy védelmezze az egyre agresszívabbá váló genderpropagandával szemben leginkább védtelen korosztályokat.

Szerintük a törvény elfogadásával egy újabb ütközet vette kezdetét a fentebb említett világnézeti harcban. „Az Európai Unió birodalomépítő intézményei és a nyílt társadalom hálózata újult erővel lendült támadásba a kizárólag tagállami hatásköröket érintő szabályozás ellen, melynek alig leplezett részét képezi a minap nyilvánosságra hozott jogállamisági jelentés is” – írták posztjukban.

Az Alapjogokért Központ hangsúlyozta, a végsőkig elkötelezett Magyarország szuverenitása mellett és ellenez minden olyan ideológiai, politikai töltetű kísérletet, amely arra irányul, hogy ne a magyar választók közössége, hanem külső erők határozzák meg hazánk sorskérdéseit. A Központ ezért üdvözli Magyarország Kormányának népszavazási kezdeményezését és mindenkit arra buzdít, hogy a gyermekek érdekeit tekintse elsődlegesnek, és szavazzon nemmel, utasítsa el a genderideológiát.

Korábban írtunk róla, hogy Orbán Viktor szerdán egy Facebook-videó keretében jelentette be, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a magyar kormány.  A miniszterelnök akkor azt mondta: Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televízióban és a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli” – fogalmazott a miniszterelnök. Erről bővebben itt olvashat.

Azt is megírtuk, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc szinte rögtön reagált saját közösségi oldalán a magyar miniszterelnök bejelentésére. A DK elnöke rövid, de indulatos posztban fejtette ki, mit gondol a magyar kormány öt kérdéses népszavazásról. 

(Kiemelt kép: Nemzeti konzultációt promotáló plakát Budapesten, 2021. július 7-én. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.