Akkumulátorgyárak: Gödön is elfogyott a türelem

A gödi Samsung új akkumulátorgyár-projektjéről is lakossági fórumot tartottak, Debrecenhez és Nyíregyházához hasonlóan azonban itt is dühös emberekkel találkoztak a szervezők

2023. február 1., 21:13

Szerző:

Debrecen és Nyíregyháza után a Samsung Gödön is lakossági fórumot tartott, ugyanis a dél-koreai multicég is elektromos autógyártáshoz szükséges akkumulátorgyár-egység felépítését tervezi a Budapest környéki településen. A HVG Online riportja szerint az amúgy is évek óta feszülő konfliktus a gödiek és a Samsung gyár között kézzel tapintható felháborodássá vált a fórumon.

Több mint 200 gödi és Göd környéki résztvevő így nem csupán az akkumulátorgyár szennyezésétől és túlzott vízfelhasználásától való félelmét fejezte ki, de emlékeztette a Katasztrófavédelem és a vármegye megjelent képviselőit a tűzvédelmi szabálytalanságokra, a Samsung már fennálló talajvízszennyezésre vonatkozó problémáira, és az elmúlt év egyéb visszaéléseire is.

A hangulat a tetőfokára is hágott, a közönség egy ponton egyszerűen azt kezdte skandálni, „nem kell Samsung!” Így fejezte ki, nemcsak az akkumulátorgyárból, de a multicégből is elegük van. A fórumon a tiltakozók a többi, akumulátorgyár ellen tiltakozó magyar város (Nyíregyháza, Győrszentiván, Debrecen) nevét is táblákra írták, jelezve, országos mértékű a felháborodás, és nem csupán helyi ügy.

A HVG Online pedig videós beszámolót is rögzített a fórumról:

(Kiemelt kép: Jelenet a HVG Online gödi Samsung-fórumon készített videóriportjából)