Aki igazi télre vágyik, azt térdig érő hó várja a Börzsönyben

Térdig ér a hó a Nagy-Hideg-hegyen a Börzsönyben. Akinek hiányzik a téli táj, annak mindenképpen érdemes ellátogatnia a hétvégén.

2023. január 19., 18:52

Szerző:

A síkvidéken ugyan egyre csak az eső hull és tavaszi hőmérsékletek uralkodnak, csütörtökön igazi téli mesevilág hullott alá Nagy-Hideg-hegyen, térdig érő hó formájában. Az Időkép munkatársai célba vették a Börzsönyt. 

„Nagy-Hideg-hegyen 30-40 cm a hóvastagság, de kisebb buckákban már a fél métert is meghaladja, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a korábbi havazások alkalmával erős szél fújt a hegytetőn. A Börzsöny csúcsa felé haladva nagyjából 600 méteres magasságban kezdett gyorsan gyarapodni a hótakaró, a 864 méteres hegytetőn pedig térdig ér a hó” – írták.

A kirándulásról nem csak élőben jelentkeztek, hanem számos képpel is megörökítették, amit megosztottak a nagyközönséggel is.

(Kiemelt képünk: Az Időkép munkatársa a tájat szemléli Nagy-Hideg-hegyen 2023. január 19-én. Forrás: Időkép Facebook)

 

 

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.