A diákok berágtak az Orbán-kormányra

A diákok a kormány új rendelete ellen tiltakoznak, amely a középiskolákban 18 fokot, a 14 éven aluliak esetében pedig 20 fokot ír elő télre. 

2022. szeptember 21., 15:47

Szerző:

Az ADOM diákmozgalom októbertől tüntetéseket szervez, és aláírásgyűjtést indít a kormány új rendelete miatt – írja az Index. A középiskolákban 18 fokos, az általános iskolákban pedig 20 fokos lehet a hőmérséklet.

Egészségügyi kockázatoktól tartanak a diákok

Az új előírás a középiskolások felháborodását váltotta ki, amit tüntetéssorozattal és aláírásgyűjtéssel fejeznek ki egy diákmozgalom, az ADOM szervezésében. A diákok attól tartanak, hogy ha napi 7-8 órát 18 fok körüli hőmérsékletben ülnek, annak komoly egészségügyi kockázata lesz.

Bozai Ákos, az ADOM diákmozgalmat segítő diák az Indexnek azt nyilatkozta, hogy „Mindenki túlterhelt, és ha még olyan minimumot is elvonnak, mint a megfelelő hőmérséklet, az iskola nem lesz többé élhető környezet.”

A diákok szerint a kormánynak nem rajtuk kellene spórolni. Azzal sem értenek egyet, hogy ne legyen őszi szünet. A novemberi tanítási szünetben ugyanis már ugyanúgy fűteni kell, mint a meghosszabbított téli szünetben.

(Kiemelt fotónk: Schermann Fruzsina, az ADOM diákmozgalom elnöke beszédet mond a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett demonstráción. MTI/Bruzák Noémi)

 

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.