Jövőre lejár Áder János mandátuma, el is kezdte már a búcsúzkodást

A köztársasági elnök második államfői mandátuma 2022. május 10-én jár le.

2021. szeptember 17., 20:43

Szerző:

„Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el” – hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait, írja az MTI. Az alapítvány összekapcsolja mindazokat, akik hisznek a személyes hitvallás, a közvetlen tapasztalat, az elismert teljesítmény sorsfordító erejében – mondta Áder János.

Kiemelte: tagjainak szívügye Magyarország, és közös célja, hogy együtt gondolkodjanak, együtt fejezzék ki ragaszkodásukat, együtt hallassák hangjukat. „Sosem feledve az egyén felelősségét és feladatát azért, hogy hazánkról hiteles, méltányos és az eredményekhez hű kép alakulhasson ki a világban” – tette hozzá.

Az államfő a Kossuth Lajos által vezetett Országos Védegylethez hasonlította az alapítványt, és felidézte, hogyan buzdított egykor Deák Ferenc a védegylet támogatására: arra kérte hallgatóságát, választásaikkal, hétköznapi döntéseikkel járuljanak hozzá az ország boldogulásához. Az alapítvány is hasonló gondolatokkal szerveződött – fűzte hozzá. Köszöntője zárásaként Áder János elbúcsúzott a résztvevőktől, jelezve, hogy egy év múlva már egy másik államfővel találkozhatnak.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. szeptember 17. Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Sándor-palotában, ahol fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait 2021. szeptember 17-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)