A társulat tíz százaléka sem támogatta, de Kásler Miklós kinevezte az Operettszínház élére

2018. október 19., 21:21

Szerző:

Azt a Kiss B. Attilát nevezte ki Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter az Operettszínház élére, aki mindössze a társulat tagjainak a tíz százaléka biztosított a támogatásáról – derült ki abból az interjúból, amelyet a tárcavezető adott a Magyar Hírlapnak még az Emmi hivatalos bejelentése előtt. Kásler Miklós annak ellenére döntött így, hogy a társulati szavazáson Kiss B. Attila mindössze 9,2 voksot kapott. Amiért mégis megnyílt előtte az út a kinevezéshez, az az, hogy a bíráló bizottság a társulati döntéssel szemben az ő kinevezését ajánlotta a miniszternek.

Kiss B. Attila
Fotó: Magyar Művészeti Akadémia/Szöllősi Mátyás

Az Operettszínház éléről botrányos körülmények között távozó Kerényi Miklós Gábor után a teátrumot Lőrinczy György vezette. Rajta kívül a Kossuth- és Lisszt-díjas operaénekes Kiss B. Attila és Szente Vajk adott be érvényes pályázatot. A társulat többsége Lőrinczy Györgyöt támogatta. A szakmai bizottságba – írta meg korábban a Népszava – Rost Andrea operaénekest, Vincze Balázs koreográfust, Balázs Pétert a szolnoki és Kirják Róbertet a nyíregyházi teátrum igazgatóját, Hamar Zsoltot, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatóját, Dubrovay László zeneszerzőt, Eperjes Károly színészt, rendezőt, Rónai Pál karmestert, Peller Károly színészt delegálták.

Kiss B. Attilával az Operettszínháznak gyaníthatóan kormányközeli igazgatója lesz. Ezt nem csak az vetííti előre, hogy Kásler Miklós a társulati akarattal szemben nevezte ki, hanem az is, hogy a bejelentése tanúsága szerint azt az Apáti Bencét nevezi balettigazgatónak, aki a a Magyar Idők főmunkatársa, sokat szerepel a és a Hír TV-ben, Echo TV-ben, 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.