A pesti zsidók elkülönítésére használt házat ragasztott le a KDNP a civileket megbélyegző matricával, de az Orbán-kormányt ez nem érdekli

2018. június 14., 12:27

Szerző:

A Népszínház utca 16. szám alatt tartott sajtótájékoztatót a KDNP. A házban működik ugyanis a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület. A kormánypárti politikusok az akció keretében a  házon lévő névtáblára egy „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát ragasztottak.

Tiskóczki Flóra ifjú kereszténydemokrata megbélyegző matricát helyez el
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Tették ezt úgy, hogy tuvalévő: a Menedék küldetése a magyar kormány által már elismert menedékkérők integrációjának segítése, tehát ők leginkább olyan emberekkel foglalkoznak, akiket maga a kormány engedett be Magyarországra.

A fejleményt még visszataszítóbbá teszi azonban, hogy a Népszínház utca 16. szám alatti ház egy csillagos ház.

– írja a Mérce. Azaz egy olyan épület, ahol a vészkorszak alatt a sárga csillag viselésére kötelezett zsidóknak kellett a város többi polgárától elkülönítve lakniuk embertelen körülmények között. Innen vitték őket a haláltáborokba vagy vagy egyszerűen csak a Duna-partra tömegével agyonlőni. A házakat a nyilasok sárga csillaggal jelölték meg.

Gulyás Gergely a mai kormányinfón reagált a történtekre. Azt mondta, hogy a 444 (amely egyébként szintén a Mérce anyagát vette át) mesterségesen és manipulatív módon teremt párhuzamot az épület múltja és a civil szervezetek érintő kormányzati kritika között.

Neki Hollik István jó barátja, s nem kommentálja az ügyet, a kormány pedig nem foglalkozik matricázással

– fűzte hozzá, emlékeztetve arra, hogy az ötlet a civil szervezetek irodáinak a kapujában felragasztott matricákről Hollik István fejéből pattant ki. A KDNP-frakció szóvivője (aki egyébként a Fidesznek is tagja) elsőként az Amnesty International irodájánál helyezett el egy megbélyegző matricát.  

 

 

 

 

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.