Varga Mihály büszkén jelentette be, hogy az állami hivatalokban negyedére csökkent a gázfogyasztás

Varga Mihály szerint a kormány magán kezdte el a spórolást. Mint írta, szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest.

2022. december 3., 18:52

Szerző:

A kormány magán kezdte a spórolást: az állami hivatalokban negyedére csökkent a gázfogyasztás szeptemberben és októberben – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a saját Facebook-oldalán.

Hozzátette: Az elszálló energiaárakra tekintettel a kormány takarékos gazdálkodást rendelt el a hivataloknál, amelynek részeként 25 százalékos megtakarítást célzott meg a gázfogyasztásban.

A célt felülteljesítették a hivatalok: a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett 101 hivatali épületben szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest.

„Ez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek. Köszönet a munkatársaknak a helytállásért!”

– írta Varga Miháy.

(Kiemelt kép: Varga Mihály pénzügyminiszter előadást tart a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2022. szeptember 23-án. MTI/Rosta Tibor)

16:59

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

16:04

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.