Varga Mihály büszkén jelentette be, hogy az állami hivatalokban negyedére csökkent a gázfogyasztás

Varga Mihály szerint a kormány magán kezdte el a spórolást. Mint írta, szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest.

2022. december 3., 18:52

Szerző:

A kormány magán kezdte a spórolást: az állami hivatalokban negyedére csökkent a gázfogyasztás szeptemberben és októberben – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a saját Facebook-oldalán.

Hozzátette: Az elszálló energiaárakra tekintettel a kormány takarékos gazdálkodást rendelt el a hivataloknál, amelynek részeként 25 százalékos megtakarítást célzott meg a gázfogyasztásban.

A célt felülteljesítették a hivatalok: a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett 101 hivatali épületben szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest.

„Ez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek. Köszönet a munkatársaknak a helytállásért!”

– írta Varga Miháy.

(Kiemelt kép: Varga Mihály pénzügyminiszter előadást tart a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2022. szeptember 23-án. MTI/Rosta Tibor)

14:42

Csóka Endre, a HUN-REN (korábban MTA) Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa a Telexen levezette, hogy az olyan kis pártok, mint a Momentum, miért járnak rosszabbul a választási szabályozók miatt.