Kormányinfó: Óriási spórolásba kezd az állam – 25 százalékkal fogják vissza a gázfogyasztást

Jelentősen visszafogják az állami intézményekben a gázfogyasztást.

2022. szeptember 8., 10:28

Szerző:

„Európában gázellátási gondok vannak, de ez Magyarországot nem érinti. A gáz ára egy év alatt akár 15-szörösére is emelkedett. Mivel a gáz ára emelkedett a legnagyobb mértékben, ezért a cél, hogy amennyire lehet, csökkentsük a gázfogyasztást” – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. 

Negyedével fogják vissza a fogyasztást

Hozzátette: a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények kivételével 25 százalékos gázcsökkentést írt elő a kormány az állami intézményekre és az általuk kezelt gazdasági társaságoknál, cégeknél.

A következő napokban minden minisztériumnak ki kell dolgoznia a fogyasztás csökkentésének menetrendjét – közölte Gulyás. 

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.