Mégsem magán kezdte a spórolást az állam: nagyon komoly fizetésemelést kaptak az államtitkár képviselők

Több mint 50 százalékos fizetésemelkedésben részesülhetnek.

2022. július 22., 08:06

Szerző:

Tizenhat államtitkárnak adott több mint 50 százalékos fizetésemelést Orbán Viktor, írja a 24.hu. Mivel a fizetésemelésben érintett államtitkárok egyben országgyűlési képviselők is, ezért fizetésük mostmár havi 3,3 millió forint.

Egy lépésben 52 százalékkal emelte meg 16 államtitkárának illetményét Orbán Viktor miniszterelnök, ami közel 700 ezer forintos fizetésemelést jelent számukra – a 24.hu mindezut a kormany.hu-ra feltöltött adatlapokból tudta meg.

Ők az érintettek:

Dömötör Csaba
Erdős Norbert
Farkas Sándor
Fónagy János
Hoppál Péter
Koncz Zsófia
Menczer Tamás
Orbán Balázs
Potápi Árpád
Rétvári Bence
Soltész Miklós
Süli János
Tállai András
Tuzson Bence
Vargha Tamás
Vitályos Eszter.

Ezek az államtitkárok azok, akik egyben képviselők is, képviselői alapilletményük feletti, államtitkári illetményük eddig1 millió 296 ezer forint volt, ezt Orbán most egyetlen lépésben 1 millió 974,6 ezer forintra emelte mindannyiuk számára. Ezzel a nem képviselő államtitkárok fizetését az övék is utolérte.

Az intézkedés oka az lehetett, hogy a nem képviselő államtitkároknak már korábban, jelentősen fizetést emelte, a mostani intézkedéssel azonban már megszűntek a nem-képviselő és képviselő kormányzati államtitkárok közötti különbségek. Az emelés közel 700 ezer forintos.

 Az intézkedés kapcsán a 24.hu kereste Havasi Bertalant a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy indoklást kérjenek az intézkedésre, de választ még nem kaptak.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)