A NER-elit luxusutazásait leleplező fotós-újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel

Újabb magyar újságíróról derült ki, hogy megfigyelték.

2021. szeptember 21., 07:44

Szerző:

Németh Dániel, fotós-újságíró két telefonját is feltörték július elején a Pegasus kémszoftverrel, írja a Direkt36 a Telexen. A kémprogram nem csak a telefonon lévő összes adathoz képes hozzáférni, de a mikrofonját és a kameráját is képes bekapcsolni a tulajdonos tudta nélkül. 

Németh Dániel nevét arról lehet ismerni, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének elit tagjainak bizalmas találkozóit és eltitkolt luxusutazásait leplezi le fotóival. Ő készítette például 2020-ban Szijjártó Péter külügyminisztert Szijj László adriai luxusjachtján.

Az Amnesty International technikai elemzése mutatta ki, hogy a fotós-újságíró egyik telefonját 2021. július 1. és 9., a másikat pedig július 5. és 9. között figyelték meg. Ezalatt az időszak alatt Németh egy dél-olaszországi munkaútja (amit akkor tett, amikor Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea is Dél-Olaszországban nyaralt) után tartózkodott Magyarországon, és tervezte következő útját a NER-elit által használt luxusjárművek útvonalát vizsgálva.

(Kiemelt kép: Az MY Lady MRD jacht az Adriai-tengeren, 2020. 08. 18-án. Fotó: Németh Dániel / Wikimedia Commons/Átlátszó)