Még a nemzeti ünnepen sem bukkant fel Orbán Viktor

Nemzeti ünnep ide, nemzeti ünnep oda, Orbán Viktor teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

2022. augusztus 20., 17:41

Szerző:

A miniszterelnök vélhetően még mindig az Adriai-tenger mellett nyaral, ugyanis egyetlen augusztus 20-ai híradásban sem bukkan fel a nyeve. Nem ad át kitüntetést, nem mond beszédet, nincs ott a tisztavatáson, egy szóval: nem szerepel a nemzeti ünnepen Orbán Viktor, ami tőle meglehetősen szokatlan.

Frissítés!

Végül szombaton késő este „kapcsoltak”, és posztoltak a miniszterelnök Facebook-oldalára. Igaz, túlságosan nem erőltették meg magukat a közösségi oldal szerkesztői.

Ez aztán a nyaralás

Ahogyan arról augusztus 17-én írtunk, a Orbán Viktor nem kicsit, hanem nagyon nyaral, ugyanis már tíz napja nem posztolt (vagy ha úgy tetszik, posztoltak az oldal kezelői)

 Ahogyan arról beszámoltunk: a miniszterelnök az augusztus eleji, Dallasban megtartott CPAC kongresszus után rögtön Horvátországba utazott. Itt széles mosollyal, laza szettben, színes, nyári ingben, kék rövidnadrágban kapták lencsevégre egy horvát étteremben.

Nem sokkal később pedig az is kiderült, mennyit ér az ingje, feltéve persze, ha nem hamisítvány. 

Augusztus 8-án pedig a fél ország láthatta, ahogy lerobban a csónakjuk, így egy horvát lap munkatársa Boris Vrkić menti ki őt és feleségét.

Elengedték a hetet

Látható tehát, hogy a miniszterelnök közösségi médiás csapata is kivette a szabit, ami annak fényében meglepő, hogy a kormánypárton belül prioritásként kezelik a közösségi médiás eléréseket – írtuk három napja.

Talán meglepő, de a miniszterelnök és csapata a közösségi médiás szereplésre egyébként kiváló alkalmat jelentő augusztus 20-át is elengedte – eddig legalábbis.

(Kiemelt kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.