Női jégkorong-vb: Vereséggel kezdett a magyar válogatott

A magyarok vasárnap este 8 órától folytatják a szereplésüket, ezúttal a csehek ellen.

2021. augusztus 22., 09:31

Szerző:

A magyar női jégkorong-válogatott elvesztette története első mérkőzését az elit világbajnokságon: szombaton 3-0-ra kaptak ki Németország legjobbjaitól. Lisa Haley szövetségi kapitány együttese az első harmad második felében 58 másodperc leforgása alatt kétgólos hátrányba került. A magyar csapatnak a második húsz percben sem volt találata, a hátrányuk pedig tovább nőtt a záró felvonásban, írta az MTI.

A magyarok vasárnap este 8 órától folytatják a szereplésüket, ezúttal a csehek ellen. Szerdán hajnali 3.30-kor pedig a japánokkal küzdenek meg, míg csütörtökön ugyancsak 3.30-tól a dánokkal találkoznak. Az öt csapatból a legjobb három jut a negyeddöntőbe, a finálé augusztus 31-én lesz. Mivel a koronavírus-járvány miatt az alsóbb divíziók tornáit törölték, idén nem lesz kieső az elitből, azaz a magyarok jövőre is a világ legjobb tíz válogatottja között játszhatnak.

 

(Kiemelt kép: illusztráció: Magyar Női Jégkorong Válogatott/Hungarian Women's Ice Hockey Team)

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.