A Kutyapárt meggondolta magát, így segítené az ellenzéket

Néhány párt miatt nem akar az ellenzékkel együtt indulni.

2021. november 27., 19:19

Szerző:

Több ellenzéki politikus mondta azt az előválasztás után, hogy a "viccpárt" szavazatokat tőlük, sőt, Márki-Zay Péter tárgyalt is a párt elnökével arról, hogy ne induljanak el külön, mert ezzel csökkentenék a kormányváltás esélyét. Volt, aki viszont azt mondta, – maga a Kutyapárt is –, hogy csak azok voksolnak rájuk, akik amúgy sem nem szavaznának az egyesült ellenzék listájára, viszont a Fideszt is elutasítják. A JelenValó legújabb adásában Kovács Gergely kimondta: nem indulnak el az ellenzék számára fontos körzetekben.

Kovács Gergely úgy fogalmazott: ő érezné magát a legrosszabbul, ha minimálisan is tehetne róla, hogy „marad, ami idenőtt az ország tetejére”.

Ha mégis kell indulniuk az ilyen körzetekben ahhoz, hogy meglegyen a listaállításhoz szükséges 71 mandátum, „lehet azt mondani, hogy itt nem végtelenül fontos, hogy egyéniben ránk szavazzanak, nehogy abból bármi baj legyen”.

„Én abszolút drukkolok, győzzék le a Fideszt, bármilyen is ez az ellenzék és bármilyen tagjai is vannak. Tehát ennél rosszabb nem nagyon lehet, mint ami ma van, szinte semmilyen téren. Se azon a téren, ahogy a pénzek mozognak, se azon a téren, amilyen hangulatot próbálnak csinálni az országban, se azon a téren, hogy már magánosítanak mindent, ami eddig állami volt. Tehát én abszolút amellett vagyok, hogy tök jó lenne, ha kapna egy esélyt ez az oldal”

 

– mondta Kovács Gergely, de azt továbbra is tartja, hogy néhány párt miatt nem akar velük együtt indulni.

(Kiemelt kép: Kovács Gergely magyar grafikus, weboldal-készítő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke. 2021. október 27. Fotó: Merész Márton)