A kismamák védelmében indít tájékoztató kampányt a Nébih
A hatóság összegyűjtötte a kismamákat érintő, élelmiszerekhez kötődő veszélyforrásokat.
Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, amikor is a kismamákban ösztönösen kiélesednek érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét. Az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt, közölte az Infostart.
Mint írják, a várandósság alatt az immunrendszer kisebb hatásfokkal működik, ezért a kismamák fogékonyabbak lehetnek az élelmiszer-eredetű megbetegedésekre, amelyek akár a születendő gyermek egészségét is veszélyeztethetik. Épp ezért az élelmiszerbiztonság területén, így a Nébih Ételt csak okosan programjában is, a várandósok kiemelten jelentős célcsoportnak számítanak – írja hivatalos oldalán a hatóság.
A most elkészült 28 oldalas informatív tájékoztatóban a Nébih összegyűjtötte a kismamákat érintő, élelmiszerekhez kötődő veszélyforrásokat, és bemutatja azokat a lépéseket, amelyek betartásával az élelmiszerek okozta megbetegedéseket el lehet kerülni. A tájékoztató azon felül, hogy infografikákkal és videókkal kiegészítve bemutatja a várandósság alatt kerülendő vagy fokozott odafigyelést igénylő élelmiszereket, felhívja a figyelmet a kifejezetten jótékony hatású ételek fogyasztására is.
(Kiemelt kép: MIEKE DALLE / Image Source / Image Source via AFP)