A kórházak is visszatérnek a normál kerékvágásba

Azonban a továbbiakban is biztosítják az kórházi oltópontok működését.

2022. március 3., 15:15

Szerző:

A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez – tudatta csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel. 

Mint azt a közleményben írták,

„A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz.

Az új koronavírusos betegek ellátását az erre kijelölt kórházak  végzik, a járvány miatt halasztott műtéteket és kezeléseket a kórházak  folyamatosan végzik, és emellett továbbiakban is biztosítják az kórházi oltópontok működését”.
 
Ahogy arról már beszámoltunk, a mai Kormányinfón elhangzott: a kormány arról  is döntött, hogy jövő hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, ez természetesen a kórházakra nem vonatkozik.

Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere mentesítette a koronavírusos betegek ellátása alól azokat a kórházakat, ahol a koronavírusos betegek ellátására elkülönített ágyszám 50% alatt van.

Az enyhítés az Országos Mentőszolgálatra nem terjed ki, a betegszállításban továbbra is minden mentőegységnek részt kell vennie – áll az EMMI közleményében. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Budapest, 2021. augusztus 29. Kórterem a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szeretetkórházában. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

Tegnap 21:04

Nem csak az emberi egészségre nézve jelent veszélyt, a növény- és állatvilágot, a műanyag és faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás - hívta fel a figyelmet péntek esti cikkében a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.

Tegnap 20:01

Ukrajna és Moldova mellett Grúziának is meg kellett volna kapnia az európai uniós tagjelölti státuszt, ennek elmaradása megmagyarázhatatlan, érthetetlen és Európa szempontjából is káros – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Tbilisziben.