A HVG kénytelen magyarázkodni egy álhírportál miatt - Nem közöltek semmilyen levelet Törőcsik Maritól

2018. április 11., 17:45

Szerző:

Egy közlemény közleményére volt kénytelen reagálni a HVG és a hvg.hu. Történt ugyanis, hogy a Nemzeti Színház közleményben sérelmezte, hogy Törőcsik Mari színésznő nevében hvg.hu közzétett egy állítólagos, a választások eredményét kommentáló nyilatkozatot, mivel a művésznő nem tett ilyet. Törőcsik Mari a közlemény szerint megdöbbenve értesült arról, hogy a nevében nyilatkozat jelent meg, amelyet ő nem adott ki.

Csakhogy a hvg.hu-n semmi ilyesmi nem jelent meg. A HVG közli: nem készített interjút, nem idézte a művészt az április 8-i választások után, az eredményekkel összefüggésben nem szólaltatta meg, erről semmilyen cikket nem jelentetett meg. A szóban forgó „nyilatkozat” álhír-oldalakon jelent meg, amelyek a HVG nevét alighanem kamutudósításuk hitelességét igazolandó tüntették fel hazugságuk forrásaként.

A HVG a Nemzeti Színháztól elvárja, hogy pontosítsa nyilatkozatát, és az ilyen cáfolatok közzététele előtt tájékozódjon arról, valóban megjelent-e a közleményében említett lapban, portálon – jelen esetben a HVG-ben – a kifogásolt információ – áll a közleményben.

 A Nemzeti Színház később elnézést kért a laptól és leszögezte: felháborító hogy visszaéltek Töröcsik Mari és a HVG nevével.