„A haza mindenek előtt" feliratú molinó mögött vonulnak majd a melegszívű békemenetelők

2018. március 9., 14:01

Szerző:

A „melegszívű magyarokból és lengyelekből" álló menetelők "A haza minden előtt" feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon; utóbbi helyszínen csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez – jelentette be Csizmadia László pénteken a Bem téren.

Nagyon régen készülnek egy újabb Békemenet megszervezésére, és most úgy érzik: elérkezett az idő annak bemutatására, hogy

a magyar nemzeti erők milyen többséget alkotnak

– mondta. 

Csizmadia hangsúlyozat: a nemzeti szuverenitás melletti kiállás nem azt jelenti, hogy megtagadnák Európát. Ugyanakkor fordulatot látnak szükségesnek az Európai Unió vezetésében, az Európai Bizottság működésében: vissza kell adni a hatalmat a népnek.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, a Békemenet egyik szervezője kiemelte: a közelgő országgyűlési választás legfőbb kérdése, hogy Magyarország megmaradhat-e a saját útján.

Ezért fontos, hogy megújult energiát adjanak egymásnak a nemzeti szuverenitás támogatói, „a szeretet és az összefogás erejével"

– mondta Bencsik.

Melegszívű harcosok
Fotó: MTI/Kallos Bea

Bayer Zsolt, akit időről-időre ugyancsak hatalmas szeretethullámok szoktak elönteni, arra hívta fel a figyelmet: Bem apó a szabadságharc leverése után, törökországi száműzetésében azért tért át az iszlám hitre, mert az életét mentve csak így tudta megelőzni, hogy kiadják a cári birodalomnak. Száz szónak is egy a vége, a Békemenet elindítói nem szeretnék, ha újra eljönne az az idő, amikor

az életben maradásnak az iszlám hit felvétele lenne a feltétele – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy 1848/49-hez hasonlóan „megint szabadságharcot kell vívnunk". Ma azok ellen „a Brüsszelben tanyázó társadalommérnökök ellen" kell harcolni, akik meghaladottnak tartják a nemzet konstrukcióját, és egy kevert, migránsokkal feltöltött társadalmat képzelnek el. A Békemenet ennek a harcnak a része – mondta az MTI beszámolója szerint Bayer Zsolt.

A jelek szerint a Fidesznek és vidékének nagyon fontos, hogy a március 15-i seregszemle valóban grandiózus demonstráció legyen. Erre utal egyebek mellett, hogy már Nagyváradon is toborozzák az önkéntes felvonulókat, valamint az is, hogy a Fidesz jászsági képviselőjelötlje, Bodog István ingyen-buszozást ígért az eseményre jeletnkezőknek. Nyilván jön még hír más, hasonlóan önzetlen utazásszervezőkről is.