A DK beperli az MTVA-t, mert a műsorvezető tényként kezelte az Elkxrtuk állításait

Köze sincs a valósághoz.

2021. október 27., 12:10

Szerző:

A Demokratikus Koalíció közleményben reagált arra, hogy a Kossuth rádióban tényként kezelték az Elkxrtuk című film történetét, amely szerint Dobrev Klára döntött 2006-ban az emberek szemkilövéséről és megveréséről.

Az ellenzéki párt szerdai közleményében azt írja, hogy a Kossuth rádió keddi műsorában elhangzott: Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”. 

Az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül hitték el a Fidesz propagandafilmjében, az Elkxrtukban foglalt összeesküvés-elméletet

 – írja a Demokratikus Koalíció.

A párt ugyanakkor példákat is közölt arról, hogy a filmvásznon és a tv-képernyőn foglaltak sokszor nem fedik a valóságot, a DK szerint: 

  • „nem fenyegette a Föld létét egy aszteroida, amitől Bruce Willis mentette meg az emberiséget”,
  • „nincs titkos varázslóiskola Angliában”,
  • „nincs halálcsillag (még Soros Györgynek sem)”,
  • „Esmeralda valójában nem vak, és nincs szüksége szemműtétre”,
  • „Magdi anyus nem halt meg, csak kiírták a sorozatból”.

A DK szerint azonban „az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja”, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, „az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett”.

Mint írtuk, példátlan mondatokra ragadtatta magát a Kossuth Rádió műsorvezetője. Túl azon, hogy olyan oldalról közelítették meg a témát, ami finoman szólva is elfogultságot jelez, a műsorvezető kommentál is. Szerinte „ma már tudjuk”, hogy 2006-ban Dobrev Klára döntött az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről. Eredetileg arra kereste a választ, miért voltak olyan kevesen az ellenzék nagygyűlésén.

(Kiemelt kép: az MTVA székháza)