A boltoknak beszerzési ár alatt kell árulniuk a termékeket az árstop kivezetése után

Július végén kivezetik az árstopot, de jön helyette a legalább 15 százalékos akciózás.

2023. június 30., 12:05

Szerző:

A csütörtök esti Magyar Közlönyben megjelent, hogy július 31-ével kivezetik az élelmiszerár-stopot, ugyanakkor kiterjesztetik a kötelező akciózást a korábban árstop hatálya alatt lévő termékekre. Ezeket a beszerzési árnál tizenöt százalékkal olcsóbban kell adniuk a boltoknak – derül ki az RTL Hiradóból

Így a cukor, liszt, étolaj, tej, tojás, burgonya és néhány húsféle is csatlakozik a kötelezően akciózott termékek csoportjához. A Portfolió elemzője szerint így például a csirkemell ára nem a piaci 2500 forintra kúszik fel, hanem párszáz forinttal drágul csak. 

(Kiemelt képünk: A németországi székhelyű Müller Drogéria Magyarországon is jelenlévő üzletlánc egyik boltjának részlete, az egykori Sajtópalota (Hírlapkiadó Vállalat székháza) helyén épült és 2011-ben megnyílt Europeum Bevásárlóközpontban. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.