360 kilogrammnyi, második világháborús robbanóeszközöket találtak Nagybajomnál

A Somogy megyei Nagybajomnál egy mezőgazdasági területen csaknem 360 kilogramm második világháborús páncéltörő lőszert és gránátot találtak a honvédség tűzszerészei.

2022. december 27., 10:03

Szerző:

A Somogy megyei Nagybajom külterületéről érkezett rendőrségi bejelentés szerint mezőgazdasági földmunkák során találtak egy robbanótestnek látszó tárgyat. A Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred tűzszerészei a helyszínen fémkereső műszerrel vizsgálták át az érintett területet, melynek során több mint harminc darab, különböző típusú lőszer és gránát került elő – számoltak be róla Facebook-oldalukon.

A katonák végül 29 darab német 7,5 cm-es páncéltörő lőszert, egy ezekkel megegyező űrméretű és típusú gránátot, illetve egy szintén 7,5 cm-es repesz gránátot szállítottak el a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítésre.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.