24 óra alatt több mint félezren fertőződtek meg Magyarországon

Közel nyolcezren vannak az aktív fertőzöttek.

2021. szeptember 23., 10:24

Szerző:

Két beteg meghalt és újabb 526 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, írja az MTI.

A kormányzati portálon azt írták: 819 547-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 145-re, a gyógyultaké 781 442-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 7960. Kórházban 411 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 48-an vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 5495-en vannak, a mintavételek száma 6 844 088. Kiemelték, hogy az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben pedig a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat mielőbb.

Eddig 5 869 259 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 600 425-en a második, 667 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

(Kiemelt kép: Megmérik egy nő testhőmérsékletét, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 18-án. Fotó: MTI / Balázs Attila)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.