20 perc alatt cselekedett a kormányhivatal a Ryanairrel szemben

Eljárást indított a Ryanairrel szemben ellen a fővárosi kormányhivatal, a miniszter bejelentése után 20 perccel. 

2022. június 10., 11:27

Szerző:

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye szerint azonnali fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanairrel szemben a fővárosi kormányhivatal. Mindezt 20 perccel azután közölték, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter megfenygette a céget a vizsgálattal. 

Elfogadhatatlannak tartja a kormány a Ryanair légitársaság azon döntését, amellyel a jegyüket már megvásárló és kifizető utasokra próbál újabb terhet róni, ezért Budapest Főváros Kormányhivatala azonnali fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el az ügyben. A kormányhivatal azt vizsgálja, hogy a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e, megsértve a fogyasztóvédelmi jogszabályokat.

A kormány a jövőben sem engedi meg, hogy a háború árát a magyar családok fizessék meg, ezért kell a vállalatoknak pluszterhet vállalniuk – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI beszámolója szerint. 

A Ryanair szerdán közleményben szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza az adót. A cég szerint a járvány, az ukrajnai háború és az egekbe szökő olajárak miatt

az iparágban jelenleg nem létezik nyereség, éppen ezért „több mint ostobaság”, hogy különadót vetnek ki rájuk.

(Kiemelt kép: AFP)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.