20 perc alatt cselekedett a kormányhivatal a Ryanairrel szemben

Eljárást indított a Ryanairrel szemben ellen a fővárosi kormányhivatal, a miniszter bejelentése után 20 perccel. 

2022. június 10., 11:27

Szerző:

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye szerint azonnali fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanairrel szemben a fővárosi kormányhivatal. Mindezt 20 perccel azután közölték, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter megfenygette a céget a vizsgálattal. 

Elfogadhatatlannak tartja a kormány a Ryanair légitársaság azon döntését, amellyel a jegyüket már megvásárló és kifizető utasokra próbál újabb terhet róni, ezért Budapest Főváros Kormányhivatala azonnali fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el az ügyben. A kormányhivatal azt vizsgálja, hogy a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e, megsértve a fogyasztóvédelmi jogszabályokat.

A kormány a jövőben sem engedi meg, hogy a háború árát a magyar családok fizessék meg, ezért kell a vállalatoknak pluszterhet vállalniuk – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI beszámolója szerint. 

A Ryanair szerdán közleményben szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza az adót. A cég szerint a járvány, az ukrajnai háború és az egekbe szökő olajárak miatt

az iparágban jelenleg nem létezik nyereség, éppen ezért „több mint ostobaság”, hogy különadót vetnek ki rájuk.

(Kiemelt kép: AFP)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.