170 millióért renovál a kormány óvodákat Kárpátalján, miközben a tari óvodások uzsonnáját csak a kutyák bírták megenni

2018. november 29., 14:07

Szerző:

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében mintegy 170 millió forint összértékben felújított újabb négy magyar óvodát adott át ünnepélyesen Grezsa István miniszteri biztos csütörtökön Kárpátalján.

A Munkácshoz közeli Szernye település felújított Hétszínvirág óvodájának avatóünnepségén mondott beszédében Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos

örömének adott hangot, hogy több hónapos „kényszerszünet" után folytatódik a magyar kormánytámogatással megújult kárpátaljai gyermekintézmények hivatalos átadása.

Grezsa István névtáblát leplez le Császlócon
Fotó: MTI/Nemes János

Mint hangsúlyozta, örvendetes az is, hogy az intézményátadások megtörik a magyar-ukrán kapcsolatokat az utóbbi időben jellemző rossz hírek sorozatát, és egyúttal jelzik Magyarország kormányának jó szándékát, hogy Kárpátalja magyarlakta és vegyes lakosságú településein mélyreható pozitív változást vigyen véghez az óvodák világában.     

A miniszteri biztos szerint az óvodafejlesztések megvalósítása egyúttal jelzi azt is, hogy a kárpátaljai magyarság mögött egy erősödő és gyarapodó Magyarország áll – adta hírül az MTI.

Mi is örömünknek adunk hangot, tekintve, hogy, legalábbis a mennyiséget tekintve mennyit javult a kutyák élelmezése a Nógrád megyei Taron: olyan remek ugyanis a helyi óvodások uzsonnája, hogy a gyerekek inkább az ebeknek adják, nehogy nekik kelljen megenniük.

Hazudnánk persze, ha azt állítanánk, hogy itthon nincsenek sikerek, hiszen Szombathely fideszes polgármestere nemrég ünnepélyesen felavatott negyven remek óvodaablakot.