160 diáknak kellett elhalasztani a felvételi vizsgáját – az iskola elismerte, hogy hibáztak

A Kürt Alapítványi Gimnáziumban 20 perccel korábban bontották fel a vizsgakérdéseket tartalmazó borítékot, mint azt szabadott volna.

2022. január 22., 18:51

Szerző:

„Iskolánkban a mai középfokú iskolákba történő felvételi magyar része nem zajlott le. Ennek oka az volt, hogy az iskola munkatársai a felvételi lehető legjobb, időben történő előkészítése érdekében nem az előírás szerinti időpontban, nem 9 óra 30 perckor, hanem hamarabb, 9 óra 10 perc körül nyitották ki a magyar feladatlapokat. A hatósági ellenőrzésre érkező Fővárosi Kormányhivatal munkatársai ezt észlelték, ezért elrendelték a magyar felvételi elhalasztását” – írta a hvg.hu megkeresésére Molnár Lajos, a Kürt Alapítványi Gimnázium vezetője.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy intézményben jelentős szabálytalanságot talált az Emmi, ahol a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották, így az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a pótidőpontban kell megírnia.

Az iskola az ügyben vizsgálatot indítot, az érintett diákoktól és szülőktől pedig elnézést kértek. A Gimnázium vezetője elmondta, hogy a magyar felvételit a diákok január 27-én pótolják.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: MTI/Rosta Tibor)