Már 1500-an dolgoznak az iváncsai akkugyárban, pedig eddig arról volt szó, hogy csak jövőre indul a tömeggyártás

Az iváncsai akkugyár még nem rendelkezik a működéshez szükséges összes engedéllyel, ennek ellenére már 1500-an dolgoznak ott – tudta meg a Szabad Európa. 

2023. november 21., 14:23

Szerző:

„A gyártásban dolgozók létszáma tárgyhónapban 1500 fő, akik négy csapatban és két műszakban dolgoznak” – írta a Szabad Európának az iváncsai akkumulátorgyárat működtető dél-koreai cég magyarországi leányvállalata. Az SK On Hungary korábban azt közölte: mivel még nincsenek minden engedély birtokában, nem folyik semmilyen formában sem gyártói tevékenység Iváncsán. 

Az akkugyár korábban azt közölte: a dolgozók csak „a gépek beállítását, beüzemelését” végzik. Most azt írták: „Cégünk a következő év első felében kívánja beindítani a tömeggyártást, és igyekszik minél több képzési időt biztosítani a gyártásban dolgozók számára a tömeggyártást megelőző gyártási munka jártasságának és biztonságának javítása érdekében. A vállalathoz való csatlakozást követően a gyártásban dolgozó alkalmazottak részletes oktatásban részesülnek a berendezések és folyamatok kezeléséről.”

A napokban írtunk arról, hogy bocsánatkéréssel pótolja a fizetéseket Iváncsán a koreai beruházó. Az építkezéseken dolgozó magyar alvállalkozók a dél-koreai beruházások körülményeire panaszkodnak, mivel Magyarország eddigi legnagyobb akkumulátorgyár-építkezésén még nem fizettek ki minden magyar beszállítót.

(Kiemelt kép: a dolgozók parkolója az iváncsai óriás-akkumulátorgyár épülő komplexumánál. Fotó: Szabó Rebeka FB-oldal)