Ma tízmilliószoros nap van, ezt jelenti ez az ön számára

2024-ben négyszer van tízmilliószoros nap, az egyik éppen ma. Egy országosan ismert színésznőnk is megemlékezett róla.

2024. július 9., 11:22

Szerző:

A tibeti buddhisták minden évben négy különleges energiájú napot különböztetnek meg, amit dharmacsakra napoknak, másnéven Nagy Buddha napoknak neveznek: ma is pont egy ilyen tízmilliószoros nap van. Az ilyen napok ugyanis minden évben máskorra esnek, ugyanis a dátumokat a Hold járása alapján számolják ki. Idén már két ilyen meg is volt, az első február 24-én, a második május 23-án. A harmadik van ma, a negyedik idén az október 23-i nemzeti ünneppel fog pont egybeesni.

Tízmilliószoros nap – mit jelent ez?

A tibeti buddhisták hite szerint egy tízmilliószoros napon a gondolatoknak és cselekedeteknek a hatása megsokszorozódik, egészen pontosan tízmilliószorosára nő. Épp ezért ezeken a tízmilliószoros napokon mindennél fontosabb, hogy csakis a jóra, a pozitív dolgokra koncentráljunk. A tibeti hit szerint ha valaki jó dolgokat tesz, segítségére van a környezetének és a világnak, akkor ezek a pozitív energiák visszaszállnak rá, a dharmacsakra napokon pedig ez tízmilliószorosan igaz.

Így érvényesülhetnek valóban a tízmilliószoros energiák:

  • Fontos az elengedés! Ha valamire nincs ráhatása, ne rágódjon rajta! Főként igaz ez a múlt eseményeire.

  • Vegye sorra, miért hálás az életében! Minél több dologért ad hálát, annál többet vonz be.

  • Azokra a dolgokra koncentráljon, amiket szeret, amik boldoggá teszik. A zavaró, ártó tényezőket ma hagyja figyelmen kívül.

  • Ha valamit szeretne, többször mondja el magának. Fogalmazza meg konkrétan a kérést! Akár hangosan ki is mondhatja.

  • Véletlenül se azt hangsúlyozza, mi az, amit NEM szeretne!

  • Mosolyogjon, figyeljen, hallgasson meg másokat. Segítsen ahol tud. Még a legapróbb szívesség is számít!

  • Foglalkozzon a szeretteivel, hívja fel őket, üzenjen nekik, mondja el, mennyire szereti őket.

Tízmilliószoros nap: Ábel Anita is megemlékezett róla

Ma Ábel Anita is megemlékezett arról, hogy tízmilliószoros nap van. Ne lepődjön meg azon, hogy a Szomszédokból ismert színésznőnek ilyen kapcsolata van a keleti kultúrával, hiszen nemrég nyilatkozott is arról (sajnos pont Sebestyén Balázsnak), hogy a válása után mennyit segített neki a jóga. Azóta is jógázik, most már készül, hogy letegye az oktatói vizsgát. A következőket mondta a Balázsék című rádióműsorban:

„Amikor én váltam, nekem rengeteget segített a jóga, ugyanis blokkokat is old. Nekem volt olyan, hogy egy-egy ilyen póz után sírógörcsöt kaptam. [...] Nekem ez nagyon sokat segített abban, hogy a stabilitásomat megtaláljam az életben.”

Nos, most, a tízmilliószoros napon is egy jógapózról posztolt egy képet, valamint sztoriban újraposztolta az alábbiakat.

A fenti és az alábbi posztban még többet olvashat arról, hogy mit tartanak a tibeti buddhisták az olyan napokról, mint a mai.

(Kiemelt kép: 168.hu/Gyulai Bence)